Снимка Тъжна вест за българската общност в САЩ.Директорката на българското училище

...
Снимка Тъжна вест за българската общност в САЩ.Директорката на българското училище
Коментари Харесай

След детско парти почина директорката на училище Димитрия Дзарбова

Снимка 

Тъжна новина за българската общественост в Съединени американски щати.

Директорката на българското учебно заведение " Елин Пелин “ в Хюстън Димитрия Дзарбова умря след тежко боледуване от ковид.

Един от най-активните дейци за българската общественост в Хюстън се е заразила на детско празненство. Тя не е била имунизирана. Малко след сбирката, цялото й семейство се е разболяло.

45-годишната Димитрия, която е родом от Смолян, е била учителка в учебно заведение " Света София “ в Чикаго. Преди три години обаче са се преместили със фамилията си в Тексас, написа bg-voice.

След като се е заразила, тя е прекарала седмица в болница, където е издъхнала.

Димитрия оставя две деца на 5 и 13 години.

" Тя беше любяща майка, брачна половинка и другар с огромно сърце. Димитрия постоянно е пособия и подавала ръка на всеки който е имал потребност, дано в този момент ние да помогнем на нейното семейство в този сложен за тях миг “, се споделя в събщението на GoFundMe за набиране на средства за фамилията.

Близките й в България провеждат възпоменателна гала в неделя (26-и септември) от 13 часа в залата на църквата " Света София “ в Дес Плейнс на адрес 404 W Oakton St Des Plaines, IL, US 60018.

" За тези които не могат да участват и желаят да подкрепят на Влади, Алекс и дребната Лили в този по този начин сложен за тях миг, можете да извършите подаяние в чрез GoFundMe “, споделят още уредниците.

" Учителският колектив при учебно заведение " Света София “ в Чикаго изрича своите откровени съболезнования на фамилията и околните на Димитрия Дзарбова. Повече от 10 години тя беше част от нашия екип – прелестен преподавател и сътрудник! Винаги усмихната, сърдечна и дружелюбна. Обичана от всички – учители и възпитаници! Ще я помним с възприятието й за комизъм и позитивизма, с любовта й към децата, с желанието й да преподава родния език, с готовността си да поддържа всеки. Нека бъде светла паметта й “, пишат някогашните й сътрудници.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР